Gå direkt till innehåll
Tallink Silja lanserar Menu Nordic - klassiska skandinaviska höstsmaker med en touch av Asien

Pressmeddelande -

Tallink Silja lanserar Menu Nordic - klassiska skandinaviska höstsmaker med en touch av Asien

Tallink Silja har idag lanserat en ny femrätters meny, Menu Nordic, till glädje för alla finsmakare, foodies och matentusiaster som reser mellan Stockholm och Helsingfors och Stockholm och Tallinn. Menyn, skapad av köksmästare Sami Leino på Silja Serenade, lyfter fram traditionella nordiska höstsmaker med en touch av Asien och är tillgänglig ombord fram till 2 april 2023.

Menu Nordic finns ombord på fartygen Silja Serenade och Silja Symphony i restaurang Bon Vivant och ombord på fartyget Baltic Queen i restaurang Gourmet och förnyas två gånger om året. Menyn finns även tillgänglig i en femrätters vegansk version.

Köksmästare Sami Leino påbörjade arbetet med att ta fram den nya menyn tillsammans med sitt kulinariska team i april i år, den första menyn som skapats av Sami sedan han tillträdde som köksmästare.

- Menu Nordic är vår kulinariska flottas flaggskeppsmeny. För många av våra foodie-gäster är maten höjdpunkten, ja faktiskt själva anledningen till att resa. Jag är stolt över att tillsammans med mitt team ha lyckats sammanföra våra kunders nordiska och asiatiska favoritsmaker till en komplett meny som är fräsch, spännande och med fantastiska umami-smaker, säger Sami Leino.

Menyn ombord på Tallink och Silja Lines fartygs fine dining-restauranger Bon Vivant och Gourmet uppdateras utifrån säsong och råvarorna är så lokalt producerade som möjligt.

- Nya Menu Nordic lyfter fram gös, trattkantarell och fläskkind från Sverige och askost från Finland. Tonfisken vi serverar kommer från hållbart fiske och är MSC-certifierad. Financier-bakelserna tillagar vi själva ombord, tillägger Sami Leino.

    Menu Nordic:

    • Ostron, smördeg och chili-hollandaisesås
    • Sesamtonfisk, trattkantarell och yuzumajonnäs
    • Lättrökt gös, jordärtskocka och citrongrässås
    • Ingefäraglaserad fläskkind, shiitakesvamprisotto
    • Finsk vitmögelost rullad i aska och papayachutney
    • Popcornglass, Financier-bakelse och salt kolasås

    Menu Nordic vegan:

    • Rödbetstartar, kapris och limesås
    • Rökt King Oyster svamp, palsternacka, gröna bönor
    • Jordärtskocka, tryffelrisotto och grönkål
    • Cashew blue ädelost och papayachutney
    • Grillad ananas, kokosmjölksglass och chokladsås

    Menu Nordic finns tillgänglig ombord från 15 september 2022 till 2 april 2023.

    Ett till menyn speciellt framtaget vinpaket med viner utvalda av vår sommelier finns som tillval.

    Relaterade länkar

    Ämnen

    Kategorier


    Tallink Grupp

    AS Tallink Grupp är en av de ledande leverantörerna av persontransporter och godstransporttjänster i norra Östersjöregionen. Företaget äger 15 fartyg och driver ett antal färjerutter på Östersjön under varumärkena Tallink och Silja Line. AS Tallink Grupp har cirka 4000 anställda i Estland, Finland, Sverige, Lettland, Ryssland och Tyskland. År 2020, året för den globala covid-19-pandemin, tillhandahöll Tallink Grupp tjänster till 3,7 miljoner resenärer och transporterade nästan 360 000 enheter. Aktierna i Tallink Grupp är noterade på Tallinnbörsen och Nasdaq Helsingfors.

    Kontakter

    Ebba Karlsson

    Ebba Karlsson

    Presskontakt Kommunikatör, Tallink Silja Line +46 70-227 49 69